Vyberte si i vy svou vysněnou pergolu. Hliníková nebo dřevěná?

Vyberte si i vy svou vysněnou pergolu. Hliníková nebo dřevěná?

Rádi si porovnáváte různé parametry podobných výrobků. Potřebujete mít jistotu, že vyberete správně? Ne jinak tomu je i při výběru pergoly. V podstatě máte na výběr ze dvou možností. Dřevěná nebo hliníková pergola.

Základní parametry

Stavba pergoly není stavbou jedné sezóny. Hlavním kritériem je její životnost. Rozhodující tedy je životnost materiálu, ze kterého se rozhodnete pergolu pořídit. Dalším kritériem, které rozhoduje o výběru, je údržba. Pro každého majitele pergoly je ideální minimální nutná údržba materiálu. Nikdo si nechce přidělávat práci na zahradě a připojené náklady s údržbou.

V případě, že tedy budeme přihlížet k těmto dvěma základním parametrům, ideálním výběrem je tedy pergola z hliníku. Dřevo je v tomto případě nákladné na údržbu a životnost není tak dlouhá jako u hliníkového materiálu.

 

Budoucnost je ve vašich rukách

Dřevěná pergola je sice jemnější, avšak platí u ní poměrně vysoka daň. Přírodní materiály s sebou nesou nutnost náročné údržby, která je potřebná i několikrát ročně. Zatěžuje vás tak nejen časově, ale také finančně.

Oproti tomu hliníkové pergoly s sebou nesou prakticky bezúdržbový systém. Extrudované profily, které jsou nastříkány práškovou barvou KOMAXIT, dávají celou řadu barevných variant. Stálost barev je zajištěna výrobní technologií. Barevný nátěr hliníkové pergoly nemusíte nijak obnovovat, jako u dřevěné pergoly. Ani o spojovací materiály z nerezavějící oceli se nemusíte dodatečně starat.

Základem pergoly je střecha

Hliníková pergola poskytuje elegantní zastřešení ve formě komůrkového polykarbonátu nebo bezpečnostního skla. Navíc je naše zastřešení opatřeno UV filtry, takže se nemusíte obávat škodlivých účinků UV záření. U vyšších řad hliníkových pergol je také možné je doplnit o stěny. Vznikne tak útulná zimní zahrada, kterou můžete využívat různými způsoby.

Universální vzhled k jakékoli stavbě

I přesto, že máte dřevěný plot nebo dřevěný nábytek, nemusí být dřevěná pergola jasnou volbou. Hliníkovou pergolu dokonale zakomponujete do starší zástavby ke klasickému domu stejně skvěle jako k moderní novostavbě. Hliníková pergola pozvedne architekturu jakéhokoli domu díky svým jednoduchým tvarům a jasně definovanému tvaru.

Hliníková pergola z české výroby

Máte-li zájem o podrobnější informace o nabízených hliníkových pergolách, neváhejte nás kontaktovat telefonicky (739 292 921 nebo 732 607 221), emailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo kontaktního formuláře .

Publish modules to the "offcanvs" position.

Napište nám!
Můžete napsat ještě 2000 znaků.
Nahrát přílohy