Připravte svou hliníkovou pergolu na zimu

Připravte svou hliníkovou pergolu na zimu

Celé léto vám skvěle sloužila a byla vždy připravena. Proto si teď na podzim, ještě než začnou zimní mrazy, zaslouží trochu péče. Poradíme vám, jak se správně postarat o hliníkovou pergolu.

Babí léto s sebou konečně přineslo trochu tepla, ale i tak je potřeba myslet na nadcházející sychravé počasí. Zazimování vaší hliníkové pergoly bude jistě příjemnější nyní, než později v sychravém počasí. Na co vše se při úklidu a zazimování zaměřit?

Základem je úklid pod pergolou

Základním předpokladem pro správné zazimování pergoly je úklid. Z pergoly odneste vše, co by mohlo vlivem mrazivého počasí přijít k úhoně. Letní květiny odneste do garáže, či jiné teplé místnosti, kde se jim bude přes zimu dobře dařit. Nábytek omyjte a přikryjte plachtou, pokud nemáte možnost jej uklidit do sucha a tepla. Vypněte a odneste také elektroniku, jako je rádio či připojené bedýnky. Nezapomeňte ani na proutěné či kovové dekorace, které by mohly přes zimu začít plesnivět nebo korodovat.

Jestliže máte přenosný gril, pak jej důkladně vyčistěte a ukliďte na vhodné místo. Také zabudovaný gril si zaslouží vyčistit a připravit na nadcházející sezónu. Jistě oceníte sami sebe až budete chtít poprvé grilovat a nebudete se muset trápit s úklidem grilu.

Péče o hliníkovou pergolu

Když jste si u nás pořizovali hliníkovou pergolu, dozvěděli jste se, že vaše pergola je prakticky bezúdržbová. To je opravdu dobrá zpráva, protože ji nemusíte věnovat mnoho času a péče. Jen opravdu malou a ta stojí za to.

  • Případné hrubé nečistoty na střeše opatrně odstraňte. Mohou to být napadané větvě nebo list z okolních stromů. Není nic ošklivějšího než tlející listí na střeše.
  • Od napadaného listí také vyčistěte odtokové kanálky. Ty se díky tomu nebudou ucpávat. Doporučujeme také udělat kontrolu během zimy, zda nedošlo k jejich znovu zanesení.
  • Omeťte a omyjte konstrukci hliníkové pergoly. Stačí použít mýdlovou nebo jarovou vodu. V žádném případě nepoužívejte agresivní látky, jako jsou rozpouštědla nebo ředidla, ani brusné pasty nebo písky nejsou vhodné.
  • Stínící techniku vytáhněte do jejích úložných boxů.
  • Důkladně zameťte podlahu.
  • A jako poslední pro vás máme jedno praktické doporučení. Pod pergolou si ponechte lopatu na sníh, určitě to oceníte.

Ještě nevlastníte hliníkovou pergolu od společnosti ALcentrum s.r.o.

Dopřejte si i vy luxus hliníkové pergoly a doplňte vaši zahradu o pomyslnou třešničku na dortu. Podrobnější informace o nabízených hliníkových pergolách a dalších přístřešcích vám rádi sdělíme telefonicky (739 292 921 nebo 732 607 221), emailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo pomocí kontaktního formuláře .

Publish modules to the "offcanvs" position.

Napište nám!
Můžete napsat ještě 2000 znaků.
Nahrát přílohy