I hliníková pergola je potřeba připravit na zimu

I hliníková pergola je potřeba připravit na zimu

Hliníkové pergoly nám slouží po celou sezónu a teď nastal vhodný čas na správné zazimování. Podzim – právě teď je ideální čas na úklid a přípravu hliníkové pergoly na období zimy.

Níže vám napíšeme několik cenných rad, jak se skvěle postarat o hliníkové pergoly před příchodem zimních dní. Pomalu končí dlouhé babí léto, a to je tedy nejvyšší čas začít s přípravou.

Úklid na prvním místě

Základem všeho je pořádný úklid. Důležité je odnést z hliníkové pergoly všechno, co by mohlo vlivem zimního počasí přijít k úhoně. Do garáže nebo jiného teplého místa odneste letní kytky, protože následující letní dny vám jistě udělají určitě zase radost.

Zahradní nábytek z vaší pergoly očistěte a poté přikryjte plachtou nebo ukliďte do místa, kde je sucho a teplo. Nezapomeňte na elektronické přístroje, jako je rádio.

Dekorace z kovu můžou začít korodovat, a naopak doplňky z ratanu mohou zplesnivět. I toto je důvod, proč tyto věci uklidit do suchého prostoru.

Svou pozornost potřebují i grily. Ten přenosný vyčistěte od popela a dalších připálenin z roštu, pak ho ukliďte na vhodné místo. Stejně je potřeba uklidit i zabudovaný gril. U obou variant jistě oceníte v příští sezóně, že je gril čistý a připravený na grilování.

Konstrukce pergoly potřebuje svou péči

Hliníkové pergoly jsou skvělé v mnoha věcech. Ovšem jejich největším bonusem je jejich bezúdržbovost.

Nemusíte věnovat dlouhé hodiny svého času její péči. Postačí jen chvíle a vaše hliníková pergola bude opět zářit.

Jak na údržbu hliníkové pergoly?

  • Ze střechy odstraňte hrubé nečistoty, jako jsou napadané větve či listy.
  • Stejně tak odstraňte listí a nečistoty z odtokových kanálků, které díky tomu budou průchozí. Několikrát za zimu je raději zkontrolujte, aby nedošlo k jejich zanesení.
  • Konstrukci hliníkové pergoly omeťte a omyjte. K omytí použijte mýdlovou vodou nebo vodu s jarem.
  • Nikdy nepoužívejte agresivní mycí prostředky, jako jsou ředidla, rozpouštědla a podobně.
  • Do boxů také vysuňte stínící techniku.
  • Podlahu zameťte.
  • Také pro vás máme skvělé doporučení. Nechte si pod pergolou lopatu na odklízení sněhu.

Hliníková pergola pro vás

Jsme českou společností, která se zabývá výrobou hliníkových konstrukcí, mimo hliníkové pergoly vám můžeme dodat i zimní zahrady, parkovací stání, zahradní altán, přístřešky nad dveře nebo hliníkové ploty. Objednejte si hliníkovou pergolu a udělejte radost celé rodině.

Publish modules to the "offcanvs" position.

Napište nám!
Můžete napsat ještě 2000 znaků.
Nahrát přílohy